hit counter

Bedrijfsfotograaf Amsterdam

bedrijfsfotograaf amsterdam

Bedrijfsfotograaf Amsterdam

Als bedrijfsfotograaf Amsterdam kom ik bij zeer uiteenlopende bedrijven over de vloer. De directie van Ethical Hacking bedrijf Securify, Amsterdam, gaf mij de volgende briefing. “We zijn een jong tech (cyber security) bedrijf. Onze core-business is hacktesten en reviews van software-programmatuur (code) op beveiligingslekken. De foto’s die we nodig hebben zijn voor onze website en voor promotie materiaal. Wat ik wil uitstralen/overbrengen is een jonge, hippe, losse, geeky-achtige sfeer (tech-startup). We werken voor banken enz. en we willen dus toch ook een professionele/nette uitstraling”.

Met deze briefing op zak, ben ik een dag bij Securify over de vloer geweest. Vaak moet je de cultuur van een bedrijf aanvoelen en de sfeer proeven. Dat betekent niet meteen foto’s schieten.  Ik loop een beetje rond en praat met een aantal medewerkers zonder camera in de aanslag. Op deze manier wennen de medewerkers aan mij. Het belangrijkste van een fotoshoot vind ik, is het isoleren van momenten. Momenten bijvoorbeeld wanneer twee of drie medewerkers in gesprek zijn of iets uiteggen achter een computerscherm.  Momenten die voor iedereen herkenbaar zijn. Dat is goed voor de beeldvorming van het bedrijf.

Onzichtbaar als fotograaf

Op een gegeven moment ben je als fotograaf bijna onzichtbaar.  Meestal probeer ik dichtbij de medewerkers te komen die ik wil fotograferen, maar een telefoto lens van 200mm helpt om afstand te creëren en ook de achtergond onscherp te maken. In de lunchpauze ben ik gewoon doorgeggan met foto’s schieten.  Het is per slot van rekening niet altijd werken, er is ook tijd voor een potje tafeltennis of tafelvoetbal.  Deze foto’s laten ook de sociale kant van een bedrijf zien.

Een ongedwongen teamfoto is niet zo makkelijk. Een strakke rij mannen is ook saai.  Ik liet ze een aantal keren naar mij toe lopen en toen had iemand een ingeving om hun mascotte, een speelgoed tijger, voor ze uit te gooien.  Ja, het was een briljante foto en het laat ook de speelse kant zien.  Meer situatie foto’s, een paar vergaderingen en een aantal gekke foto’s later en het was vijf uur en tijd om naar huis te gaan.

Als bedrijfsfotograaf Amsterdam kom ik bij de leukste bedrijven in de regio Amsterdam en door heel Nederland binnen.

Als je na het lezen van mijn verhaal en het bekijken van de foto’s interesse hebt in mijn werk, kan je mij bellen op 06-53934184 of een mail sturen via mijn contact pagina.

Tandarts Fotografie

tandarts fotografie

Tandarts fotografie bij Brian Elings

Sinds 2012 ben ik gespecialiseerd in tandarts fotografie. Dit is een verzamelnaam voor mijn fotografie werkzaamheden voor individuele tandartspraktijken en grote overkoepelende tandartsketens in Nederland.  De meeste foto’s op deze pagina zijn bij Dental Clinics praktijken door heel Nederland gemaakt. Zoals je kunt zien heb ik een bepaalde stijl ontwikkelt en die is zeer herkenbaar op de website van Dental Clinics.  Alhoewel ik af en toe foto’s maak van behandelingen (die trouwens bijna 100% in scêne gezet zijn) gaat de voorkeur uit naar het weergeven van de professionaliteit van de medewerkers en er mag best wel gezien worden dat ze het naar hun zin hebben.  Niemand wil een chagrijnige foto van een tandarts zien. Tijdens het maken van de foto’s, forceer ik niets, desalniettemin lukt het mij alsnog om vrolijke foto’s te maken.

Uitdaging

Het is een uitdaging voor mij om niet steeds dezelfde type foto’s te maken. De materie verandert niet.  Een behandelkamer, een stoel, instrumenten en het uitvoerend personeel. Het is de kunst om niets te forceren. Vaak als ik net klaar ben met het maken van een foto, gaan de medewerkers relaxen. Ze staan hoe ze altijd staan en nemen dan een natuurlijke houding aan.  Dat is juist het moment om een ongedwongen foto te maken en het lukt mij keer op keer.  Deze zijn vaak de mooiste en meest doeltreffende foto’s en degene die vaak op de weebsite en artikelen worden gebruikt

Tandarts fotografie voer ik uit voor grote ketens en ook voor individuele praktijken.

Ik mag met trots zeggen dat mijn fotografie een zeer goede indruk geeft van de praktijken waar ik kom. Geloof me, ik heb heel veel praktijken gefotografeerd.  Voor mij staat de mens centraal.  Ik maak portretten van iedereen en als ik in een praktijk rondloop probeer ik iedere medewerkers op z’n meest voordelig te fotograferen. Niet iedereen lacht of wil lachen, maar kijk naar de ogen!  Daar zie je het verhaal!

 

 

Bedrijfsfotografie voor Ballast Nedam

bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie bij Brian Elings

Laat uw bedrijfsfotografie uitvoeren door een fotograaf met ervaring!. Kies daarom voor Brian Elings die jarenlang ervaring heeft met bedrijfsreportages.

Mijn werkterrein als bedrijfsfotograaf is breed en heel gevarieerd. Ik werk voor grote bedrijven en ook voor kleine MKB bedrijven door geheel Nederland.  Ik maak bedrijfsreportages voor heel veel verschillende bedrijven. Voor makelaars en bedrijfsmakelaars in de regio fotografeer ik woningen en winkelpanden. Ik ben ook thuis in het fotograferen van grote projecten voor bouwondernemingen. Bedrijven huren mij in om hun medewerkers te portretteren. Ik maak ook zakelijke portretten voor zakenmensen.  In mijn portfolio staan voorbeelden van mijn werk als bedrijfsfotograaf.

Mijn technisch inzicht komt voort uit een lange periode in het bedrijfsleven.  Ik heb gewerkt als service manager voor verschillende bedrijven. Ik kan de wensen van een directeur of communicatie afdeling vertalen in de juiste beelden. Om dat goed te kunnen doen, kan ik goed met bijvoorbeeld productiemedewerkers en technici communiceren.  At the ‘sharp end’ of the company, so to speak.

Het is mijn ervaring dat bedrijven vastigheid in hun toeleveranciers zoeken.  Consistente en goede kwaliteit. Flexibiliteit en vooral een goede omgang met de organisatie.  Dit laatste zin, typeert mijn werk en ondernemingsethiek als fotograaf. Het resulteert in het feit dat ik vaste fotograaf ben geworden voor vrij veel bedrijven.

Al heb ik een goedgevulde portefeuille ben ik altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen in de bedrijfsfotografie. Voor een vrijblijvend offerte neem contact op via de gegevens op de contactpagina op mijn site

Overzicht opdrachtgevers

Hier is een korte overzicht van mijn werkzaamheden en een aantal van mijn opdrachtgevers:

Bedrijfsfotografie en bedrijfsportretten (smoelenboekfoto’s) – Dental Clinics NederlandFeenstraVan Wijnen en Fluor,

Makelaars en Vastgoed Makelaars –  Nienaber Makelaars Weesp en Castanea, Hilversum.

Bouwondernemingen – Ballast NedamVan Wijnen Nederland

Op de voorpagina van mijn site staan ook een aantal disciplines en opdrachtgevers.  Voor de Bedrijfsvereniging Weesp maak ik elke maand de foto’s voor het hoofdartikel. Af en toe werk ik ook voor de locale kranten.  Ik sta regelmatig in zakelijke magazines met mijn foto’s.

Kortom, ik ben een bedrijfsfotograaf die thuis is in alle vormen van bedrijfsfotografie. .

Bedrijfsfotograaf – creatief en technisch!

B2B bedrijfsreportage

<h2>Bedrijfsfotograaf Brian Elings</h2>

In juni 2016 heb ik een bedrijfsreportage van Jumo Meet & Regeltechniek uitgevoerd voor de B2B magazine uitgegeven door Enter Weesp.

Kort daarna heeft Jumo mij benaderd om al hun medewerkers in beeld te brengen.  Van elke medewerker heb ik een aantal portretten in mijn studio gemaakt, die ik in het bedrijf heb opgebouwd. Ik heb zelf alle medewerkers opgehaald bij hun werkplek en hen gevraagd naar hun werkzaamheden.  Vaak in dit soort situatie geeft de medewerker mij een idee hoe ik ze in beeld kan brengen. Het was niet mijn bedoeling om iedereen die achter een bureau werkt ze altijd achter een PC te fotograferen.  Dat is saai en erg stereotype.  Nee, het moet anders kunnen.

<h2>Wie doet wat</h2>

Een techneut geeft bijvoorbeeld gauw aan dat hij vaak met een multimeter werkt. Het is dan de kunst om van hem een foto te maken die technisch en tegelijkertijd boeiend is. Een binnendienst verkoper gebruikt catalogi en een buitendienst verkoper juist een paar folders, een mobiele telefoon en een schrijfmap.  Waar anders moet je een verkoper fotograferen dan in zijn auto met laptop op zijn schoot.  Een van de moeilijkste om uit te beelden is een financiele medewerker – maar zoals je in de foto kunt zien heb ik hem gevraagd om op een paar klappers te steunen. Als dat geen boekhouder is dan weet ik het ook niet.

Als bedrijfsfotograaf werkzaam door heel Nederland kom ik bij heel veel veschillende bedrijven over de vloer. Juist door mijn technische inzicht weet ik snel wat nodig is om een aantal creatieve scenario’s te bedenken en te fotograferen.

 

 

 

 

 

Bedrijfsreportage

bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage

Bedrijfsreportage uitgevoerd door Brian Elings in opdracht van mediabedrijf Enter. Deze reportage is in de juli uitgave van de B2B magazine gepubliceerd.  Voor het hoofdartikel in de magazine gaat eerst een lid van de redactie team van Enter naar het bedrijf.  De directeur van het bedrijf wordt meestal geïnterviewd. Ik krijg een korte samenvatting van het artikel met de gewenste aandachtspunten van de redacteur.

Dan ben ik aan de beurt!  Na een rondleiding door het bedrijf en korte gesprekken met de afdelingshoofden, weet ik wat ik wel en wat ik niet mag fotograferen. Welk bedrijf wil zijn geheimen in een bedrijfsreportage prijsgeven?  Er zijn natuurlijk altijd producten in ontwikkeling en die wil je niet graag té vroeg op de voorpagina van een magazine prijsgeven.

En nu begint het echte werk voor mij. In principe is het mogelijk om van alle aspecten van een bedrijf en de productie processen treffende beelden te maken. Maar wie wil alleen machines zien?  Nee, dat klopt, niemand. Maar mensen in beeld brengen is niet alleen machtig mooi om te doen als bedrijfsfotograaf, het is wat een artikel boeiend maakt. Ik neem altijd de tijd en ga in gesprek met de medewerkers voordat ik maar één foto maak. Ik vraag ze bijvoorbeeld waar hun werk uit bestaat. Hoe lang ze bij het bedrijf werken en ook nog of ze van hun werk genieten. Dit gaat trouwens nooit geforceerd. De meeste medewerkers willen graag iets over hun werk uitleggen en de rest gaat vanzelf. Ik laat ze hun werkzaamheden uitvoeren en maak de beelden die ik in mijn gedachten heb.

Een eigen stijl om een bedrijfsreportage te maken!

Op deze manier worden de foto’s persoonlijk en natuurlijk laat ik de medewerkers altijd een aantal foto’s op mijn camera bekijken. Lang leve digitaal! In de loop van de jaren heb ik een eigen stijl ontwikkelt en ik hoop dat de kijker dat in mijn werk ziet.

Via de B2B reportages kom ik bij heel veel bedrijven over de vloer. Niet zelden word ik gevraagd om terug te komen om het geheel bedrijf te fotograferen. In het geval van JUMO ben ik door de directie benaderd om een volledige bedrijfsreportage uit te voeren. Inclusief foto’s van alle medewerkers op hun specifieke werkplek.  Binnenkort, meer foto’s te zien op mijn site!

Top Ortho

Top Ortho

Top Ortho fotoshoots

Als vaste fotograaf van Dental Clinics en Top Ortho bezoek ik al hun praktijken in Nederland. Inmiddels ben ik bij ruim 40 praktijken langs geweest. Ik maak portretten van al de personeelsleden en een aantal groepsfoto’s. Orthodontisten praktijken zijn meestal ruimer opgezet dan tandartspraktijken en zo ver als de behandelstations in één grote ruimte staan. Dit maakt het fotograferen van de medewerkers wat makkelijker. Bij tandartsen zijn het meestal aparte behandelkamers.  Het is ook belangrijk om sfeerfoto’s te maken die potentiele patienten een goed idee geven van de praktijk en waar ze terecht kunnen komen en wie ze te maken hebben.  Ik maak waar mogelijk spontane foto’s van de assistentes en receptiemedewerkers en vaak zet ik situaties in scène.