Foto’s van Weesp

Foto's van Weesp

Foto’s van Weesp – Images of Weesp

Ruim dertig jaar maak ik regelmatig foto’s van Weesp. Een stad waar ik sinds 1988 woon en ook eerder heb gewoond toen ik in het stadhuis van Weesp en de Grote Kerk van Weesp trouwde.  In de begin jaren waren het natuurlijk analoge opnames maar ik was er vlug bij en sinds 2000 maak ik uitsluitend digitale opnames van Weesp en omstreken.

Als professionele fotograaf heb ik weleens de behoefte om andere dingen te fotograferen dan de opdrachten die ik krijg.  Van Weesp heb ik heel veel foto’s en zocht een manier om mijn foto’s van Weesp te etaleren. Sinds een jaar heb ik een Facebook pagina  Images Of Weesp die regelmatig door mij word ge-update.  Inmiddels heb ik bijna 600 volgers die steeds genieten van nieuw materiaal.  Begin 2014 heb ik uit mijn archief een zevental foto’s van Weesp aan Gemeente Weesp verkocht. Deze pronken nu op de glazen deuren en wanden van de stadsloketten.

Oudegracht

Toen alle bomen langs de Oudegracht en Nieuwstad waren gekapt heb ik de werkzaamheden gefotografeerd.  Van de boomkap tot het planten van de nieuwe iepen.  In het begin kreeg ik op mijn Facebook pagina reacties uit het buitenland dat het heel erg jammer was dat de mooie kastanjes weg waren (herinneringen vaak uit het verleden toen de mensen in Weesp woonden). Maar nu dat de nieuwe aanplant duidelijk te zien is in het straatbeeld hoor ik weinig over de oude glorie!  Toen de werkers bezig waren om de bomen te kappen moesten alle geparkeerde auto’s weg en toen ook de bomen weg waren gaf dat bijzondere plaatjes en eigenlijk een kijk in het verleden van Weesp.  Een paar van deze foto’s van een autoloze Oudegracht zie je op deze pagina maar ik heb veel meer in mijn archief.  Wie weet, worden ze op den duur waardevolle herinneringen.