Smoelenboek fotos

smoelenboek fotograaf

Smoelenboek fotos

Bedrijven laten vaker smoelenboek fotos maken! Tegenwoordig gaat bijna alle comunicatie via e-mail of telefoon. Dat houdt in dat het persoon aan de ander kant van de computer of telefoonverbinding niet (al zijn de mogelijkheden nu aanwezig) wordt gezien.  Daarom is het voor heel veel bedrijven belangrijk dat hun medewerkers een gezicht krijgen. Voor hun eigen Intranet website en vooral voor op hun website. Het is allemaal een stuk makkelijker als je weet hoe het persoon met wie je een gesprek hebt, er uit ziet. Ik maak al jaren bedrijfsportretten voor grote en kleine bedrijven en mijn werkwijze is efficient en professioneel.

Klantenkring

Voor de NTR heb ik ongeveer 400 medewerkers gefotografeerd.  Door een aantal fusies wist men niet meer, wie wie was. Een smoelenboek met mijn fotos bracht uitkomst. Voor Dental Clinics Nederland ben ik ingehuurd om de medewerkers van de diverse praktijken door heel Nederland te fotograferen.  Inmiddels ben ik bij ruim 13 praktijken op bezoek geweest en er komen steeds meer bij.  Voordeel van zo’n aanpak is dat alle medewerkers op dezelfde manier op de foto gaan.  Ook al heb je als bedrijf een bepaalde protocol opgemaakt voor hoe het geportretteerde op de foto moet, heeft iedere fotograaf een eigen manier van foto’s maken en dan heb je gauw een rommeltje.

Ik gebruik vier Canon 600EX-RT radiografisch bestuurbare flitsers. Twee flitsers gebruik ik voor de achtergrond dat meestal wit is, maar blauw, zwart of andere kleuren zijn mogelijk. De voorste flitsers zorgen er voor dat het persoon, personen (of product) goed wordt belicht. Ik gebruik meestal Elinchrom softboxes. Daardoor is het licht meer difuus en niet zo hard.

Techniek

Als je meer wilt weten over mijn techniek, stuur een bericht.  Ik gebruik grote 2.7 meter brede achtergrondrollen of meer handzamere schermen voor een fotoshoot bij iemand thuis. Zie voorbeelden op mijn pagina voor social media fotoshoot. In 2014 heb ik smoelenboek fotos van de hele gemeenteraad van Gemeente Weesp en de leden van drie verschillende politieke partijen gefotografeerd. In 2015 heb ik smoelenboek fotos voor verschillende bedrijven gemaakt, o.a. voor de firma Trekwerk uit Weesp en voor de AMC.  

Indicatie van de kosten voor bedrijven:

  • Minimum kosten voor minder dan 20 personen = €300 ex-BTW.
  • Kosten voor meer dan 20 personen = Min. €15 tot max. €25 ex-BTW per persoon.
  • Reiskosten zijn €0,25/km vanuit Weesp.  Boven een straal van 150km vanaf Weesp komen er mogelijk extra kosten bij.

Wat krijg je voor dit geld?

  • Studio opbouw op locatie.
  • Hoge resolutie beelden en lage resolutie beelden (in de gewenste formaat voor de website) rechtenvrij.
  • Beelden worden tenzij anders afgesproken via WeTransfer gestuurd.
  • Beelden worden bewerkt en gecorrigeerd op kleur.
  • En natuurlijk mijn ervaring als beroepsfotograaf.  Ga er van uit dat ik 1000′en mensen heb gefotografeerd.

Wil je meer weten over Smoelenboek fotografie?  Stuur mij een bericht via de contactpagina