hit counter

Zaterdag Portretten – Weesper Nieuws Extra

Media FotoshootMedia Fotoshoot

Je kunt toch zelf een profielfoto maken? Maar een super goede foto voor de media is een beetje anders en die laat je door een professionele fotograaf maken.In principe kan je heel veel verschillende type foto’s gebruiken voor je profielfoto op social media websites.  De echte zakelijke foto’s zijn misschien een beetje saai om te gebruiken als je profielfoto op Facebook, Pinterest of Instagram om maar een paar te noemen. Als je een zakelijke portretfoto nodig hebt, kan je op deze pagina kijken.

Tijdens een gewone fotoshoot of bedrijfsreportages maak ik heel veel verschillende type foto’s.  Soms krijg ik spontaan een idee voor een wat apartere foto. Neem de foto van Etienne Lieverst directeur van EWN Elektawerken Weesp.  We liepen door zijn loods en ik zag een oude bord met ‘Levensgevaarlijk Hoogspanningskabel’ er op.  Ik vroeg of hij met het bord, midden op de weg buiten zijn bedrijf zou poseren.  Nou, dat wilde hij wel en deze foto is tot stand gekomen.  Ludiek is het wel. Zal hij het ooit gebruiken als social media profielfoto? Ik weet het niet, maar het blijft een leuke foto!

 

Zakelijke Groepsfoto

Laat een zakelijke groepsfoto maken van al uw personeel

Met een zakelijke groepsfoto op uw website, laat u zien dat u trots bent op uw medewerkers. Als de fotograaf het aan de mensen zelf overlaat, gaan de medewerkers vaak tegen een muur staan, of in ieder geval allemaal in een rij staan.  Het is dan juist de kunst om een treffende locatie te vinden. Een plaats met een bepaalde uitstraling of een plek waar het duidelijk is wat hun werkzaamheden zijn. De eerste foto’s van de Fields Group medewerkers zijn gemaakt buiten hun kantoor op het Zuidas in Amsterdam.  De uitstraling is zakelijk en stoer. Vaak heb ik niet erg veel tijd om een groepsfoto te maken. In de lunchpauze of tussen vergaderingen door zijn favoriete momenten, voor de opdrachtgevers.  In het geval van de Fields Group heb ik hier vaker hun teamfoto’s gemaakt dus ik wist van te voren wat ik zou kunnen verwachten.

De ene foto in het trapgat was de enige plaats die ik kon bedenken.  Het hotel dichtbij Amsterdam Centraal waar hun vergadering plaatsvond was niet zo inspirerend. Na een snelle zoektocht besloot ik daar de foto’s te maken.  Van bovenaf heb ik de team gefotografeerd met het markante stationsgebouw op de achtergrond.  Gelukkig was de groep niet erg groot en iedereen kwam in beeld.

Groepsfoto’s voor verschillende opdrachtgevers

Op deze pagina staan een aantal groepsfoto’s van o.a. de volgende bedrijven: Fields Group, Omnimark, Van Vliet Yachts, Muiden  Denso, Weesp en De Bruyn Watersport, Muiden

Zoals je op de foto’s kunt zien, hou ik wel van een uitdaging!  Om de groepsfoto meer spanning te geven heb ik gevraagd of een boot boven de groep kon worden gehesen.  Het maken van een zakelijke groepsfoto is in principe niet moeilijk. Het is juist de uitdaging om zo’n foto boven het middenmoot uit te tillen. Dat lukt mij wel, keer op keer.

Van der Vliet Yachts

Van der Vliet Yachts

Portretten voor Van Der Vliet Yachts

Van der Vliet Yachts uit Muiden vroeg mij om zakelijke portretten te maken van alle medewerkers en verschillende teamfoto’s.  Naast het hoofdgebouw van Van der Vliet Yachts uit 1789 is een oude loods die gebruikt wordt als opslag.  Omdat daar binnen het licht heel erg mooi was heb ik natuurlicht portretten gemaakt. Eén voor één heb ik de portretten reeks afgewerkt en binnen en buiten de loods heb ik teamfoto’s gemaakt.  De opdrachtgever wilde geen gewone recht toe recht aan foto’s hebben en het was niet per sé nodig dat er altijd een lachend gezicht te zien was. Om de foto’s nog stoerder te maken heb ik ze in zwart-wit omgezet en de contrast verhoogd.

Goede Zakelijke Portretten

Goede zakelijke portretten komen niet zo maar tot stand.  Het is allereerst belangrijk om het persoon die geportretteerd wordt enigszins te leren kennen. Dat kan vóór dat er één foto wordt gemaakt of het kan ook tijdens de shoot zelf.  Bij mij gebeurt het vaak dat ik zelf een idee hebt hoe ik iemand op de foto wil nemen en dan begin ik foto’s te maken. Ik kijk naar de resultaten op het schermpje van de camera en draai weg om in de schaduw de foto’s goed te kunnen beoordelen. Wanneer ik dan terug kijk, staat het persoon in kwestie vaak in een hele relaxde houding.

Je kunt bijna zeggen dat het hun normale ‘niet bewust van zichzelf’ houding is.  ‘Stop’ zeg ik, blijf zo staan! ‘Dat is het’ en dan begin ik een reeks foto’s te maken en die zijn vaak de mooiste. Het maken van zakelijke portretten is een kunst op zich!

De klant moet in de eerste instantie tevreden zijn en ziet zichzelf in een totaal ander licht dan de fotograaf hem of haar ziet. Als fotograaf kan je denken, ‘nou dat ziet er goed uit’ terwijl de klant het erg vindt!   Daarom is het heel belangrijk om goed met de klant te blijven communiceren en niet je eigen weg op te gaan. Laat de klant af en toe de foto’s zien en als hij of zij aangeeft dat ze de foto’s mooi of stoer vinden, dan weet je dat de fotoshoot gaat slagen.

LinkedIn Profielfoto

LinkedIn profielfoto

LinkedIn Profielfoto nodig voor LinkedIn of voor je website?

Ik maak graag goede LinkedIn profielfoto’s van jou voor LinkedIn of voor je C.V. tijdens een fotoshoot! Met mijn mobiele studio kom ik naar jouw locatie, thuis of op kantoor.

De gouden tip, die iedereen die verstand heeft van LinkedIn heeft is:  ‘Laat een professionele fotograaf jouw LinkedIn profielfoto maken. Gebruik niet meer gelegenheidsfoto’s of vakantiefoto’s’.  Het is inderdaad vaak zo dat de eerste indruk iemand van je krijgt is je foto op LinkedIn. Of op andere social media uitingen. Ga eens kijken naar de portretten van de mensen die je op LinkedIn volgen. Wat vind je van de meeste foto’s?  Er zijn vast wel hele goede foto’s tussen maar tegelijkertijd hele slechte.

Hoe komt jouw LinkedIn profielfoto over?

Als je iemand wilt inhuren of als manager aannemen en je ziet slechts een foto van een persoon in een zwemvest of bermuda shirt en pina colada in zijn hand, wat gaat door je hoofd?  Zoiets als, “nou, daar doen ze ook weinig moeite voor”?  Kijk nu naar je eigen profielfoto. Zie je wat ik bedoel?  Vaak nemen professionals geen tijd om een foto te laten maken of ze vinden dat de foto die ze zelf hebben gemaakt goed genoeg is. Je gebruikt toch niet een foto uit je bruidsreportage als LinkedIn profielfoto?  Ook al heb je een pak aan.

Tijdens een fotoshoot, maak ik meerdere foto’s van jou in verschillende kledingstukken, formaal en informeel.  Wat jouw voorkeur is. Ik laat je steeds de foto’s zien en zo samen komen de meest treffende foto’s tot stand.  Bedrijven huren mij in om zogenaamde smoelenboek foto’s te maken voor hun website of promotionele uitingen.  Vaak gebruiken de medewerkers deze foto’s voor hun eigen LinkedIn profiel.

Je kunt mij bellen op 06-53934184 of mailen naar info@brianelings.nl voor een vrijblijvend offerte.

Fluor maakt er goed gebruik van.

Fluor, een internationaal bedrijf met een vestiging in Hoofddorp, Amsterdam heeft mij ingehuurd om portretfoto’s te maken van honderden van hun medewerkers.  Na het maken en bewerken van de standaard portretten monteerde ik hun foto’s op van te voren uitgezochte achtergronden. Met hun atrium, eigen gebouw of zelfs een olieraffinaderij als achtergrond – alle drie met de Fluor logo duidelijk zichtbaar in beeld. Al was het wel vrijblijvend, konden de medewerkers deze foto’s voor LinkedIn gebruiken.  Het achterliggende idee was een betere naamsbekendheid van het bedrijf. Immers denken veel mensen dat Fluor iets te maken heeft met tandpasta.  Een goede identiteit is daarom heel belangrijk.