Een klein beetje kleur in je leven brengen

Iedereen heeft een klein beetje meer kleur in hun leven nodig. Niet waar?

Maar als ik begin te tikken dat het leven soms zwaar kan zijn (niet voor mij hoor, maar juist in het algemeen) en je hebt daarom een beetje meer vrolijkheid in je leven nodig, zie ik ineens in één van de foto’s wat er uit ziet als iemands hoofd die bij zijn haren omhoog wordt getild.  De tekst is JUD XVI.17.  

Is het Judas die zelfmoord pleegde nadat hij berouw krijgt na Jezus’ terdoodveroordeling?  Misschien het hoofd van Johannes de Doper die volgens overleveringen onthoofd werd?  Wie het weet mag het zeggen en ons allen op de hoogte stellen.  Graags zelfs, want het zit me dwars dat ik en Google Images het antwoord schuldig blijven.

Iets dat vrolijk in de roden, gelen en blauwen zit is dus niet per definitie opbeurend. Als ik wat langer in de ogen van de verschillende gezichten staar, zie ik terechtwijzende mannen, hopeloosheid en somberte. Sommige zullen zeggen dat hiermee het huidige leven anno 2022 wordt weerspiegeld.

Ik kijk niet weg en ik onderzoek alle dingen, maar mijn natuurlijke neiging is eerst naar de mooie dingen te kijken. Zelfs hier in een ex-rooms-katholieke kerk die nu dienst doet als brouwerij, yoga-studio, hotelkamer en woning met inpandige garage.  Welke past beter?

 

Pfff, heftig zeg en helemaal niet waar ik een blog over wilde schrijven, maar gelukkig ben ik fotograaf en geen schrijver.

 

Iedereen heeft een klein beetje meer kleur in hun leven nodig.

Right mouse click disabled, please take your own photo