JANTON STORK 1958-2019

Een maand voor zijn overlijden, heb ik een fotoreportage mogen uitvoeren van architect JanTon Stork voor de WeesperNieuws.

JanTon heb ik niet echt goed gekend maar hij had altijd een fijne begroeting voor mij op de IVW bijeenkomsten in Weesp.  Misschien kwam dat omdat ik hem in 2015 tijdens zijn koninklijke onderscheiding in het stadhuis van Weesp had gefotografeerd en wellicht ook omdat ik zijn huis op de Utrechtseweg had gefotografeerd of meer waarschijnlijk omdat hij gewoon een leuke man was.  Hij was doodziek toen ik hem fotografeerde in de Laurentiuskerk, dat kon iedereen zien. De werkers en Bouke, zijn compagnon waren blij om hem weer te ontmoeten. Dat zie je heel duidelijk in de groepsfoto’s.

Desondanks zijn conditie, wilde hij voor mij in en buiten de kerk poseren, die hij aan het transformeren was in een zeer bijzonder multi-functioneel gebouw (dat is straks een ander verhaal). 

Ik vroeg hem om tussen een eeuwenoude zuil en een kale betonen muur te staan en weg te kijken. Voor mij een soort blik in de toekomst tussen nieuw en oud, achteraf gezien, zou je de eeuwigheid kunnen zeggen.

Wat mij betreft mijn mooiste foto ooit en dat zal het voor mij altijd blijven.  

Wat mij betreft mijn mooiste foto ooit en dat zal het voor altijd blijven.  

Right mouse click disabled, please take your own photo