LAURENTIUS KERK, WEESP - EEN INKIJKJE, MIJN INKIJKJE

In mijn werk als fotograaf, probeer ik de gebaande wegen te vermijden, wat natuurlijk nogal lastig is, want in de wereld van de fotografie is weinig echt origineel.  In ieder geval weet de lezer nu wat mijn intenties zijn. 

Zo mocht ik in 2019, foto’s en video’s maken van de Laurentius Kerk in Weesp, die in een soort transitie periode zat tussen gebedshuis naar brouwerij, yoga studio, woning en hotelkamer. Quite a change!  

Achterin de kerk kwam ik de oude Consistoriekamer per ongeluk tegen. Die werd gebruikt als opslag en alles wat daar lag zat onder een dikke laag oude en hedendaagse stof. Ik vond het buitengewoon interessant.

Met mijn iPhone 12 heb ik deze foto’s gemaakt omdat deze camera waarmee ik ook bellen kan, erg handzaam is. Het heeft een wijde groothoek lens, nog wijder dan mijn ‘echte’ camera die ik trouwens weg wilden houden van alle, oneerbiedig gezegd, rommel.

Wat een feest voor mij.  Wat je hier ziet is een inkijkje, mijn inkijkje in de sfeer van zo’n plek. In de kerk zelf waren er op die dag sowieso nog meer prachtige plaatjes te schieten. By the way, beelden die gemaakt zijn met mijn iPhone noem ik ‘plaatjes’ en van mij mag niemand zeggen dat ik plaatjes schiet met mijn echte camera. Die zijn foto’s! Duidelijk?

Misschien is alles wat je in deze foto’s ziet, door Drew Pritchard van Salvage Hunters (van de TV serie) opgekocht of hopelessly lost for ever.  Het stof zal, van dit alles, getuige zijn geweest.

Het stof zal van dit alles, getuige zijn geweest.

Right mouse click disabled, please take your own photo